KORONA DANAS: Nove brojke iz županija

Zbrajaju se novi slučajevi zaraze koronavirusom

Pixabay

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraza koronavirusom potvrđena je u 94 osobe, a u bolnici su umrla četiri pacijenta. Iz Splita su novozaražene 43 osobe, iz Kaštela osam osoba, Sinja sedam, Solina i Dugog Rata po četiri osobe, po tri iz Makarske, Segeta, Pučišća i Trogira, po dvije iz Hvara i Klisa te po jedna osobe iz Imotskog, Trilja, Visa, Dicma, Marine, Muća, Otoka, Podgore, Prološca, Zmijavaca i Ciste Provo.

Dvije osobe su umrle, a novih 55 je zaraženo koronavirusom u Zadarskoj županiji. Među novozaraženima, 31 osoba je u Zadru, petero u Gračacu, četvero u Povljani, troje u Posedarju, po dvije u Ninu, Novigradu i Pagu te po jedna u Galovcu, Kalima, Obrovcu, Pakoštanima, Stankovcima i Sv. Filipu i Jakovu.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaraženo je osam osoba iz Dubrovnika, po dvije iz Metkovića i Župe dubrovačke, po jedna iz Korčule i Slivnog te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Na području Šibensko-kninske županije koronavirusom je zaraženo 46 osoba. U županiji je trenutno 179 aktivnih slučajeva zaraze.

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 316 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 65 osoba je iz Velike Gorice, 56 iz Samobora, 30 iz Dugog Sela, 29 iz Zaprešića, 18 iz Ivanić-Grada, 16 iz Jastrebarskog, 15 iz Svete Nedelje, 12 iz Brdovca, po osam iz Klinča Sela i Rugvice, sedam iz Vrbovca, po šest iz Svetog Ivana Zeline i Dubrave, po pet iz Jakovlja, Pisarovine i Kloštar Ivanića, po četiri iz Bistre i Dubravice, po tri iz Luke, Pušće, Kravarskog i Križa, po dvije iz Marija Gorice i Brckovljana te jedan slučaj iz Stupnika.

Novih 418 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Zagreb, oporavilo ih se 425 te je trenutno u gradu 2 975 aktivnih slučajeva zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježena je 81 nova osoba pozitivna na koronavirus. Među novozaraženima, 33 osobe su iz Kutine, 19 ih je iz Novske, devet iz Popovače, šest iz Petrinje, pet iz Siska, tri iz Lipovljana, dvije su osobe iz Martinske Vesi, a po jedna osoba iz Gline, Sunje, Lekenika i Velike Ludine.

U Koprivničko-križevačkoj županiji je evidentirano 56 novozaraženih, umrle su tri osobe, ozdravile 32, a trenutno je aktivno 280 bolesnika.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 24 osobe s područja su grada Bjelovara, šest s područja je grada Garešnice, a po jedna s područja je grada Daruvara te općina Ivanska i Berek.

U Karlovačkoj županiji je zaraza koronavirusom potvrđena kod 60 osoba, a od posljedica te bolesti umro je jedan pacijent. Među novozaraženima, 21 osoba je iz Ogulina, 18 iz Karlovca, pet iz Duge Rese, tri iz Rakovice, dok po slučaj ili dva imaju Slunj, Cetingrad, Josipdol, Tounj, Žakanje, Generalski Stol, Ozalj, Vojnić i Barilović.

SLAVONIJA

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je 11 slučajeva zaraze koronavirusom. Sedmero novozaraženih je iz Virovitice, dvoje iz Slatine, a po jedan iz Suhopolja i Lukača.

Koronavirusom je zaraženo novih 129 osoba, a četiri su umrle u Osječko-baranjskoj županiji. Nove 42 zaražene osobe imaju prebivalište na području Osijeka, 15 na području Đakova, 10 je iz Belog Manastira, osam iz Donjeg Miholjca, po šest iz Belišća i Našica, po pet zaraženih je iz Čepina i Valpova, po tri iz Erduta, Đurđenovca i Levanjske Varoši, po dvije s područja Antunovca, Bilja, Darde, Drenja, Petlovca i Podgorača, a po jedna je s područja Čeminca, Feričanaca, Kneževih Vinograda, Koške, Petrijevaca, Popovca, Punitovaca, Semeljaca, Strizivojne, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na području Brodsko-posavske županije je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a tri osobe su umrle, dok je Požeško-slavonska županija izvijestila o 39 novozaraženih.

ISTRA I PRIMORJE

U Istri je utvrđeno 11 novozaraženih osoba, dok je u pulskoj bolnici umro jedan pacijent s pridruženim kroničnim bolestima. Oporavile su se četiri osobe te je trenutno 120 aktivnih bolesnika.

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđena je zaraza koronavirusom kod 128 osoba, a umrlo je šest osoba. Ozdravile su 132 osobe, a u županiji su sada aktivna 1822 slučaja covida-19.

Novih 11 osoba zaraženo je covidom-19, a umrla je jedna osoba u Ličko-senjskoj županiji. Šest novozaraženih je iz Senja, dvoje iz Vrhovina, a po jednu zaraženu osobu imaju Gospić, Novalja i Perušić.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji 154 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrle su četiri osobe. Aktivnih slučajeva je 867.

U Međimurskoj županiji potvrđena su 83 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulih nije bilo.

Na području Krapinsko-zagorske županije zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 43 osobe, oporavilo se deset osoba, pa su trenutno u županiji aktivna 453 slučaja zaraze.

Oglasi