KORONA DANAS: Pristižu izvješća županijskih stožera civilne zaštite

U novi tjedan s novim brojkama

pixabay

DALMACIJA 

U Splitsko-dalmatinskoj županiji šest novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, iz Splita ih je troje te po jedan iz Sinja, Jelse i Klisa.

U Zadarskoj je županiji umrlo dvoje ljudi, a potvrđena su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom. Među novozaraženima, 14 ih je u Zadru, po dvoje u Benkovcu i Sv. Filipu i Jakovu te po jedna osoba u Poličniku, Posedarju, Ražancu, Starigradu i Vrsima.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, oba iz Smokvice, a oporavilo se 48 osoba.

Na području Šibensko-kninske županije potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle. Trenutno su 292 aktivna slučaja zaraze.

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije 37 novih osoba pozitivno je na koronavirus. Među novozaraženima, 11 osoba dolazi iz Velike Gorice, po pet iz Samobora i Zaprešića, po tri iz Svetog Ivana Zeline i Brdovca, po dvije iz Jastrebarskog i Krašića, dok po jedan novi slučaj zaraze bilježe Sveta Nedelja, Vrbovec, Bistra, Pisarovina, Križ i Dubrava.

U Zagrebu je zabilježeno 115 novozaraženih, oporavilo se 475 osoba te je trenutan broj aktivnih slučajeva zaraze u glavnom gradu  2 753.

Na području Sisačko-moslavačke županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Sve tri osobe su iz Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Dvije novozaražene osobe s područja su općine Sirač, a jedna je s područja grada Daruvara.

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva covida-19, a u koprivničkoj bolnici umrla je jedna zaražena osoba koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti. Trenutno je na području te županije 246 aktivnih slučajeva.

U Karlovačkoj županiji zabilježeno je 17 novozaraženih covidom-19, a umrle su četiri osobe. Među novozaraženima, iz Karlovca ih je 13, a po jedan slučaj imaju Barilović, Tounj, Netretić i Žakanje.

SLAVONIJA

U Osječko-baranjskoj županiji 23 nove osobe pozitivne su na koronavirus, a dvije su umrle. Šest novopozitivnih ima prebivalište na području Osijeka , po tri su s područja Belog Manastira i Našica, dvije osobe su s područja Čepina i Podgorača, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Donje Motičine, Donjeg Miholjca, Drenja, Đakova, Koške i Petrijevaca.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji devet novih osoba pozitivno je na koronavirus, a preminulo je pet osoba. Među novozaraženima, tri osobe su iz Vinkovaca te po jedna iz Županje, Čakovaca, Lipovače, Gunje, Ivankova i Babine Grede.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a požeško-slavonski 22 slučaja.

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđeno je 15 slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla. U Virovitici je sedam novozaraženih, u Suhopolju troje, u Slatini jedan, a kod četvero se ne navodi s kojeg područja dolaze.

ISTRA I PRIMORJE

Samo jedan slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je u Istri, dok su u pulskoj bolnici umrle dvije covid-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima. Oporavilo 15 osoba te je trenutno u Istarskoj županiji 103 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.

U Primorsko-goranskoj županiji od posljedica covida-19 umrle su tri osobe, a zaraza je potvrđena u sedam slučajeva. Ozdravilo je 178 osoba, a u županiji je sada aktivno 1928 slučajeva.

U Ličko-senjskoj županiji covid-19 je potvrđen samo u jednom slučaju, a riječ je o osobi iz Senja. Oporavilo se 30 osoba te je sada 105 aktivnih slučajeva zaraze na tom području.

SJEVERNA HRVATSKA

Dvije su osobe pozitivne na koronavirus umrle u Varaždinskoj županiji, a potvrđena su 84 nova slučaja zaraze. Aktivna su 804 slučaja.

U Međimurskoj županiji potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrla je jedna osoba. Oporavilo se 97 osoba, pa je broj pozitivnih na današnji dan 557.

Na području Krapinsko-zagorske županije umrla je jedna osoba pozitivna na covid-19, a potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze. Oporavilo se 55 osoba te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 391.

Oglasi