KORONA PO ŽUPANIJAMA: Popravlja li se epidemiološka situacija u Hrvatskoj?

Doznajemo kakve nam brojke donosi novi dan

DALMACIJA 

Jedan smrtni slučaj i 213 novozaraženih bilježi Splitsko-dalmatinska županija, na bolničkom liječenju su 93 osobe, a u samoizolaciji je 1 288 stanovnika. Među novozaraženima, najviše ih je iz Splita (90), Solina (20) te po 17 iz Sinja i Kaštela.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji je 66 novozaraženih, jedna je osoba preminula, a oporavilo se 39 bolesnika. Među novozaraženima, najviše ih je (33) iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke te devet iz Metkovića. Na bolničkom liječenju je 25 pacijenata, a u samoizolaciji je 800 stanovnika.

U Zadarskoj županiji je 45 novozaraženih, preminula je jedna osoba, ozdravilo je 35 bolesnika, a trenutno je aktivno 217 slučajeva zaraze. Novozaraženih je 24 u Zadru, osmero u Sv. Filipu i Jakovu, po dvoje u Ninu i Polači te po jedna osoba u Benkovcu, Biogradu, Galovcu, Obrovcu, Poličniku, Privlaci, Stankovcima, Tkonu i Zemuniku Donjem. Na bolničkom liječenju je 28 pacijenata, a u samoizolaciji su 692 stanovnika.

SREDIŠNJA HRVATSKA

Na području Zagrebačke županije devet je novozaraženih koronavirusom, ozdravilo je 75 bolesnika, a trenutno su aktivna 692 slučaja zaraze. Među novozaraženima, po dvije osobe broje Velika Gorica i Dubrava, a po jednu Samobor, Zaprešić, Dugo Selo, Stupnik i Kloštar Ivanić.

U Zagrebu su 244 novozaražene osobe, ozdravio je 151 bolesnika, a trenutno je aktivan 1.191 slučaj zaraze.

Na području Sisačko-moslavačke županije zabilježeno je 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri iz Petrinje, tri iz Siska, po dva iz Novske i Kutine, a po jedan iz Dvora i Popovače.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je 12 novozaraženih, pet iz Bjelovara te četvero iz Čazme. Na bolničkom liječenju je 20 pacijenata, na promatranju je njih 11, a u samoizolaciji je 391 stanovnik.

SLAVONIJA

U Virovitičko-podravskoj županiji je 11 novozaraženih, u Virovitici sedam i Slatini dvoje, dok su na bolničkom liječenju 22 pacijenta.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 12 novozaraženih, tri osobe iz Cerne, dvije iz Borova, te po jedna iz Lipovače, Negoslavaca, Otoka, Trpinje, Vinkovaca, Vođinaca i Vukovara. Na bolničkom liječenju su 23 pacijenta, a u samoizolaciji je 186 pacijenata.

U Osječko-baranjskoj županiji je 29 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 31 pacijent, a u samoizolaciji je 441 pacijent. Najviše novozaraženih, njih 22, je s područja Osijeka, dok je u ostalim mjestima potvrđen po jedan slučaj zaraze.

U Brodsko-posavskoj županiji su 23 novozaražene osobe, na bolničkom liječenju je 12 pacijenata, a u samoizolaciji su 435 stanovnika.

U Požeško-slavonskoj županiji je 18 novozaraženih, četiri osobe su na bolničkom liječenju, u samoizolaciji su 164 stanovnika, a trenutno je aktivno 116 slučajeva zaraze.

ISTRA I PRIMORJE

U Primorsko-goranskoj županiji je 57 novozaraženih, na bolničkom liječenju je 30 pacijenata, preminula je jedna osoba, ozdravilo je 59 bolesnika, a trenutno je aktivno 578 slučajeva zaraze.

U Istarskoj županiji je 16 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 22 pacijenta, u samoizolaciji je 671 stanovnika, a trenutno je aktivno 80 bolesnika.

U Ličko-senjskoj županiji je 12 novozaraženih, osam osoba iz Gospića, dvije iz Otočca, a po jedna iz Brinja i Lovinca. Na bolničkom liječenju je 10 pacijenata, preminula je jedna osoba, u samoizolaciji su 233 stanovnika, dok je trenutno aktivno 90 slučajeva zaraze.

SJEVERNA HRVATSKA

U Varaždinskoj županiji je 25 novozaraženih, na bolničkom liječenju su 24 pacijenta, oporavilo se 29 osoba, a trenutno su aktivna 224 slučaja zaraze.

U Međimurskoj županiji je 18 novozaraženih, na bolničkom liječenju je osam pacijenata, ozdravilo je šest bolesnika, a trenutno je broj aktivnih slučajeva zaraze 76.

U Krapinsko-zagorskoj županiji je 15 novozaraženih, na bolničkom liječenju je sedam pacijenata, u samoizolaciji je 279 stanovnika, dok se oporavilo sedam osoba i trenutno je aktivan 171 slučaj zaraze.

Oglasi