Kvalitetan i zanimljiv program splitske Noći muzeja

Sinoć je u Splitu na 24 lokacije održana 15. Noć muzeja gdje su uprave muzeja posjetiteljima osigurale kvalitetan i zanimljiv program
Obilazak Arheološkog muzeja u Splitu u Noći muzeja29.10.2017., Split - Splicani uz strucno vodstvo don Frane Bulica obisli eksponate Arheoloskog muzeja koji slavi dvjestotu obljetnicu u Noci muzeja. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na 24 lokacije sinoć je  u Splitu održana 15. Noć muzeja gdje su uprave muzeja posjetiteljima osigurale kvalitetan i zanimljiv program. Protekla je u znaku 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine, u kojem je organizirana “Šetnja s don Franom”, muzejski kviz, popularna predavanja, igrano-dokumentarna predstava, prodaja muzejskih publikacija i druženje uz tople napitke i slastice.

Od ostalog sadržaja možemo izdvojiti i velik interest građana za Muzej grada Splita gdje su mogli razgledati izložbu “Splitski gradonačelnici (1882.-1918.): život i uspomene” i Etnografski muzej gdje je predstavljena izložba “Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-vim listama”.

Svoja vrata je po prvi put od kada je izgrađen 1987. godine otvorio i Muzej Brodosplita u kojem su posjetitelji mogli razgledati arhivsku građu i makete brodova, dok je za sve ljubitelje nogometa na Poljudu je bila otvorena i trofejna dvorana HNK Hajduka.

Bogat i raznovrstan program koji organiziraju muzeji, kako u Splitu tako i na području cijele Hrvatske, za rezultat imaju sve veću posjećenost, a samim time i rast zaljubljenika u muzejske aktivnosti, te se samo možemo nadati kako će se takav trend nastaviti i u budućnosti.

Događanja
Split