Odlične vijesti iz Bakua

Marjanovi borci nastavili niz; Ivan Šapina srebrni, a Bruna Duvančić brončana

Dan ranije Mateja Jelić osvojila brončanu medalju

PXL_210519_24732024-1280×853.jpgLuka Stanzl/PIXSELL

Nove dvije medalje osvojila je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u taekwondou kojem je domaćin Baku, Ivan Šapina se okitio srebrom, a Bruna Duvančić broncom. Nastavak je to uspješnog prvenstva za hrvatski taekwondo jer je dan ranije Mateja Jelić osvojila brončanu medalju.

Hrvatski olimpijac Ivan Šapina te europski prvak iz prošle godine, osvojio je srebro u kategoriji do 87 kilograma. Tijekom poslijepodnevnih borbi ove srijede Šapina je bio čvrst i odlučan premda je izgubio prvu rundu od Rusa Artsioma Plonisa u polufinalu. No, u sljedeće dvije je pokazao snagu kad je bilo najteže te je s 15-1 u trećoj rundi otišao u finale Svjetskog prvenstva. Neizvjesna finalna borba protiv Kang Sang Hyunu iz Južne Koreje otišla je s tijesnih 5-6 i 7-9 na stranu suparnika, a Šapina je prvenstvo završio sa srebrnom medaljom, svojom drugom svjetskom nakon bronce iz 2019. godine.

Mlada 18-godišnja Bruna Duvančić osvojila je brončano odličje u kategoriji do 49 kilograma. Nakon tri pobjede tijekom prijepodnevnog programa, u polufinalu je bolja od Duvančić bila dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Panipak Wonghpattanakit s 2-1 u rundama. Iako je Duvančić slavila u prvoj rundi u nastavku borbe Tajlanđanka joj nije ostavila puno prostora te je slavila, a hrvatska reprezentativka se morala zadovoljiti broncom.

Treća je to hrvatska medalja u Bakuu na svjetskom prvenstvu i treća koju je osvojio splitski klub Marjan. Time su članovi Marjana došli do 109. medalje na velikim natjecanjima u 23 godine postojanja kluba.

 

Hrvatska
Split
Sport