SDP-ov vijećnik uspio

Matijević prikupio 18 potpisa za tematsku sjednicu Vijeća o izgradnji Small Malla

Na sjednici splitskoga Gradskog vijeća u travnju nije prihvaćen prijedlog gradonačelnika Puljka da se da odobrenje za izvođenje radova na gradnji tog objekta od 15. lipnja do 15. rujna
Split: Davor Matijević i Boris Lalovac održali konferenciju za medije Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik splitskoga SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević izvijestio je kako je od 18 vijećnika prikupio potpise za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o izgradnji garažno-stambenog objekta Small Malla u kotaru Lučac-Manuš. Splitsko Gradsko vijeće ima 35 vijećnika, a za sazivanje tematske sjednice potrebno je prikupiti potpise najmanje trećine vijećnika.

Matijević je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća predlagao da se u dnevni red uvrsti točka o izgradnji tog objekta, a i oporbeni vijećnici su u raspravi tražili su da se glasovanjem odluči o tom prijedlogu. Gradonačelnik Ivica Puljak i predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet usprotivili su se tom prijedlogu, ističući da takvu točku dnevnog reda treba bolje pripremiti, a ne ju predlagati u posljednji trenutak.

Nezadovoljni takvom odlukom Puljka i Domazeta, 12 oporbenih vijećnika iz HDZ-a, Hrvatske građanske stranke i Domovinskog pokreta demonstrativno je napustilo sjednicu i bojkotiralo glasovanje o dnevnom redu u koji nije uvršten Matijevićev prijedlog. Vijećnici stranke Centra te SDP-a i Mosta ostali su glasovati za dnevni red bez točke o gradnji Small Malla. Među vijećnicima koji su glasovali za takav dnevni red bio je i Matijević iako je njegov prijedlog odbijen bez glasovanja.

U srijedu je stotinjak stanovnika splitskoga gradskog kotara Lučac-Manuš mirno prosvjedovalo protiv namjere gradske vlasti da se na tom području gradi Small Mall.

Na sjednici splitskoga Gradskog vijeća u travnju nije prihvaćen prijedlog gradonačelnika Puljka da se da odobrenje za izvođenje radova na gradnji tog objekta od 15. lipnja do 15. rujna. Presudni su bili glasovi SDP-ovih vijećnika, koji su glasovali protiv iako su Puljkova stranka Centar i splitski SDP u “programskoj suradnji” koja čini većinu u Gradskom vijeću.

Prije desetak dana Matijević je rekao da će od gradske uprave tražiti svu dokumentaciju o tom projektu od 1996. godine do sada, a zatim će ju proslijediti gradskim vijećnicima i predložiti posebnu točku dnevnog reda “o projektu o kojem se gotovo ništa ne zna”.

-Na temelju te dokumentacije zaključit ćemo može li se austrijskom investitoru Best parkingu ukinuti pravo građenja- rekao je tada Matijević na konferenciji za novinare.

Politika
Split