Milanović i Plenković zbog migranata sazivaju Vijeće za nacionalnu sigurnost

Predsjednik Zoran Milanović potvrdio je kako je s premijerom Andrejem Plenkovićem dogovorio skoro sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog potencijalnog novog migrantskog vala
VNS

Predsjednik Zoran Milanović potvrdio je kako je s premijerom Andrejem Plenkovićem dogovorio skoro sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog potencijalnog novog migrantskog vala, no ponovio je i da ne očekuje da će do njega doći.

-Sazvat ćemo Vijeće za nacionalnu sigurnost ovih dana, radi svih odluka koje potencijalno treba donijeti, možda potpuno nepotrebno jer tko zna što će se događati. Moja procjena je da neće biti ničeg sličnom onom iz 2015. godine, ali moramo biti pripravni- naglasio je predsjednik, referirajući se na migrantsku krizu iz te godine.

Govoreći o eventualnom angažmanu hrvatske vojske na granici, istaknuo je da se ta odluka mora donijeti zajednički između njega i premijera, pa dodao da je zakon po tom pitanju “vrlo nedorečen”.

Podsjetimo, Turska vlast krajem prošlog tjedna objavila je da otvara put migrantima prema Europi, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u ponedjeljak je poručio kako se ta odluka neće promijeniti.

 

Aktualno
Hrvatska
Politika