Onemogućeno je donošenje novoga prostornog plana

MIRO BULJ, gradonačelnik Sinja: Ako HDZ i SDP nastave opstruirati razvoj Sinja, ići ćemo na nove izbore

Vijećnici HDZ-a i SDP-a napuštanjem sjednice srušili su kvorum Gradskog vijeća i onemogućili donošenje prostornog plana koji je predložio gradonačelnik Bulj
Djelatnici i korisnici sinjske gradske uprave dolaze na posao nakon uvođenja covid mjera Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj (Most) rekao je da će građani ići na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće ako HDZ i SDP nastave opstruirati razvoj grada nakon što su te stranke onemogućile donošenje novoga prostornog plana.

Vijećnici HDZ-a i SDP-a napuštanjem sjednice srušili su kvorum Gradskog vijeća i onemogućili donošenje prostornog plana koji je predložio gradonačelnik Bulj.

-Ako nastave s istom praksom i budu opstruirali razvoj Sinja, ići ćemo na nove izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće. Uvjeren sam da će Sinjani kazniti takvu destruktivnu politiku i još više nam ukazati povjerenje- poručio je Bulj,

Sinjski gradonačelnik tvrdi kako se takav potez ne može objasniti ničim drugim nego politikantstvom i pokušajem zaustavljanja razvoja grada. Predsjedniku Kluba vijećnika HDZ-a Stipi Periću zamjerio je odlazak sa sjednice premda je prije toga javno podupro predloženi prostorni plan.

-Predložio sam Gradskom vijeću prostorni plan koji bi omogućio privlačenje novih investicija, otvaranje novih radnih mjesta i izgradnju stanova i obiteljskih kuća za mlade obitelji- rekao je Bulj nakon sjednice.

Istaknuo je da je Gradska uprava u manje od dvije godine otvorila dva gradska vrtića, čime se, dodao je, ne može pohvaliti nijedan novoizabrani gradonačelnik, te da su znatno povećana ulaganja u poljoprivredu, demografske mjere te za najpotrebitije.

Politika
Sinj