Monodrama „Kako glumiti normalnog čovjeka“ u Stari Gradu

U petak, u 19:00 sati, sati u Kazališnoj dvorani Stari Grad, Mario Filipi, stopostotni invalid hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, izvest će svoju monodramu – „Kako glumiti normalnog čovjeka“
plakat-filipi

U petak, u 19:00 sati, sati u Kazališnoj dvorani Stari Grad, Mario Filipi, stopostotni invalid hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, izvest će svoju monodramu – „Kako glumiti normalnog čovjeka“.

– Moja predstava Kako glumiti normalnog čovjeka je zapravo priča o životu hrvatskog branitelja. To je moja osobna priča, dakle subjektivna i nema pretenzija da bude opća priča o svima kakvu je zapravo nemoguće napisati, jer mi branitelji smo kao i inače ljudi vrlo različiti. Ipak imamo neke dodirne točke po kojima svi imamo slične ideje i snove, pa tako i iste boli koje proživljavamo. Cijelu predstavu neprestano pratim smiješnim pričama iz vlastitog života kao i one koje sam negdje čuo a uklapaju mi se u priču. Predstavu prati i vizualna prezentacija. Mijenjaju se slideovi s pisanim porukama, fotografijama ili video zapisima.

Predstava je nastala na poticaj Borisa Svrtana koji je prvobitno imao ideju od nekoliko priča hrvatskih branitelja načiniti kazališnu predstavu. Ali samo sam ja napisao priču koja se je Svrtanu svidjela i ohrabrio me je da ju doradim. Od tada sam mukotrpno vježbao i dotjerivao predstavu dok nije postigla sadašnji oblik.

Poput Isusa koji je rekao Pilatu: „Ja sam se zato rodio da svjedočim za istinu“ i ja kao sljedbenik mojega Gospodina nastojim gdje mogu svjedočiti za istinu o mom narodu i o svijetu uopće. Tako vidim svoju misiju, pa i misiju moje predstave Kako glumiti normalnog čovjeka, kazao je o predstavi Mario Filipi.

Događanja
Kultura
Stari Grad