MORH raspisao natječaj za prijam 240 vojnika/mornara u djelatnu vojnu službu

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu
prisega_11032017_15-870×600

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak javni natječaj za ugovorni prijam vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu. U vojničku službu u trajanju od dvije godine prima se 240 kandidata odnosno kandidatkinja za vojnika/mornara s početkom službe 1. travnja 2020. godine. Probni rad traje šest mjeseci.

Posebni uvjeti za prijam vojnika/mornara su: najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2020. godine te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina.

Prije prijma u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati odnosno kandidatkinje će proći odabirni postupak tijekom kojeg će kandidati odnosno kandidatkinje koji nisu ispunili uvjete biti isključeni na temelju službenih podataka iz vojne evidencije, rezultata psihologijskih ispitivanja i zdravstvenih pregleda i drugih provjera prema propisima za prijam u djelatnu vojnu službu. Kandidati odnosno kandidatkinje će biti raspoređeni u skladu sa stečenom vojnostručnom specijalnosti te mjestu službe sukladno potrebama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata odnosno kandidatkinje ili Središnjici za upravljanje osobljem, Ilica 256, 10 000 Zagreb, u roku od 8 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama, priopćili su iz MORH-a.

Aktualno
Hrvatska