Na Pujankama otvoreno novo splitsko reciklažno dvorište

Radno vrijeme novootvorenoga splitskog reciklažnog dvorišta je od osam do 18 sati svakog dana osim nedjelje

Grad Split

Novo splitsko reciklažno dvorište za prihvat posebnih vrsta otpada iz kućanstava koje se ne može odlagati u “zelene otoke”, površine 1520 metara četvornih, čija je vrijednost oko 465.500 eura, otvoreno je u gradskoj četvrti Pujankama.

Metal, staklo, plastiku, tekstil, baterije i akumulatore, boje, lijekove, električne uređaje i ostale predmete čijim odgovornim odlaganjem nakon upotrebe možemo poboljšati kvalitetu okoliša u kojemu živimo građani Splita od sada mogu besplatno, bez naknade odložiti i na Pujankama, kao i u reciklažnim dvorištima na Karepovcu i Orišcu, izvijestili su iz gradske uprave.

Gradonačelnik Ivica Puljak rekao je novinarima tom prigodom kako se dosadašnje korištenje reciklažnih dvorišta u Splitu pokazalo uspješnim.

-Pozivam građane da koriste i ovo novo reciklažno dvorište. Grad nastavlja dalje s izgradnjom nove infrastrukture za odlaganje otpada. Dosadašnje analize pokazuju kako naši građani sve više prihvaćaju odvajanje otpada- istaknuo je Puljak.

U ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u ulozi posredničkog tijela u projektu državni tajnik Mile Horvat je rekao kako su reciklažna dvorišta i gospodarenje otpadom važna karika integriranoga, kružnog gospodarstva u sklopu Zelenog plana Europske unije.

Na završnoj konferenciji projekta bili su i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao posredničkog tijela u sustavu upravljanja i kontrole europskih strukturnih i investicijskih fondova Slavica Lulić i Tihana Marić.

 

Oglasi