Na sinjskom području pronađena droga i oružje

Policija je imala pune ruke posla
PP SinjPU splitsko-dalmatinska

Policijski službenici Policijske postaje Sinj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja dva kaznena djela.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga suda, obavljena je pretraga doma i drugih prostora na sinjskom području, a tijekom pretrage policijski službenici pronašli su i oduzeli 290,94 grama konoplje zapakirane u staklenke, papirnate omote i 25 plastičnih vrećica, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, te veću količinu novca. Također prilikom pretrage pronađena je i oduzeta jedna ručna bomba.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 63-godišnjak ostvario obilježja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 63-godišnjak ostvario i obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana jer je posjedovao oružje bez odobrenja za nabavku radi čega će protiv njega nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Crna kronika
Sinj