Načelnik Pirovca napušta HNS i osniva novu stranku

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam objavio je jučer da napušta Hrvatsku narodnu stranku (HNS), te izjavio je da će osnovati novu stranku s još nizom načelnika i gradonačelnika, ali da će o tome javnost znati više u narednim tjednima. Zasad se samo zna da će se stranka zvati FOKUS
FOKUS-768×432

Načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam objavio je jučer da napušta Hrvatsku narodnu stranku (HNS), te je izjavio da će osnovati novu stranku s još nizom načelnika i gradonačelnika, ali da će o tome javnost znati više u narednim tjednima. Zasad se samo zna da će se stranka zvati FOKUS.

-Nakon više godina članstva od danas više nisam član HNS-a. Time prestaje i moja funkcija potpredsjednika HNS-a i predsjednika HNS-a Šibensko-kninske županije. Razlozi za takvu odluku koja se nije dogodila „preko noći“ su brojni, ali najviše me zainteresirala prilika da s mladim, obrazovanim i ideološki neopterećenim ljudima počnem graditi jednu pozitivnu, novu i drugačiju stranku.

U mom fokusu i dalje ostaje vođenje prije svega Općine Pirovac i nastavak svih započetih projekata, od gradnje vrtića, pa do uređenje potrebne infrastrukture i uvjeta za ugodniji život i rad. I dalje ćemo nastaviti s apliciranjem na svaki mogući otvoreni natječaj kako bismo osigurali nova sredstva za Pirovac.

Također, razgovarajući godinama s našim ljudima po cijeloj Hrvatskoj znam da brojni žele značajne promjene kako bismo uhvatili korak sa ostalim razvijenijim državama. Želim dati svoj doprinos da Hrvatska bude drugačija, a ne vječno samo kukati po kavama. Želim državu koja se ne miješa „u moj novčanik i krevet“. Državu sa bitno manjim porezima koji omogućavaju poduzetnicima da razvijaju tvrtke i zapošljavaju. Državu u kojoj nije važno koga voliš i u kojoj ne brojiš krvna zrnca svojim susjedima. Želim državu u kojoj javna administracija nije svrha samoj sebi već partner s kojim komuniciraš s par klikova online. Želim više. Danas.

Postavljene ciljeve želim postići sa već dokazanim uspješnim gradonačelnicima, načelnicima i pojedincima koji nam se pridružuju. Znamo da to možemo napraviti, jer smo svi to već uspjeli u svojim sredinama gdje smo dobili priliku. Odlučili smo se udružiti i osnovati zajedničku stranku FOKUS.

Tražiti ćemo podršku građana da ovaj put donesemo potrebne promjene i u državi nakon parlamentarnih izbora- poručio je Gulam putem svoga Facebooka.

Aktualno
Hrvatska
Politika