Nasser Al-Khelaifi u Splitu preuzeo ulogu novog ambasadora Sportskih igara mladih

Spomenimo kako su tijekom 26 godina postojanja Sportske igre mladih okupile oko 2,5 milijuna djece i mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, kroz natjecanja u deset sportova i edukativno-zabavne sadržaje

Grad Split

Na sinoć održanoj svečanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u organizaciji Sportskih igara mladih, proglašen je novi ambasador Igara, predsjednik jednog od najpoznatijih svjetskih nogometnih klubova Paris Saint-Germaina i Europske asocijacije klubova (ECA) Nasser Al-Khelaifi.

-Velika je privilegija biti ambasador ovih Igara. Ponosan sam što sam u Hrvatskoj, jednoj od najljepših zemalja svijeta. Ova je država dala neke od najboljih sportaša, nogometaša. Djeca imaju posebno mjesto u mom srcu, ne mogu im reći ne. Kao tenisaču sport me naučio mnogim stvarima, poštenju, korektnosti, rješavanju problema. Zato su Sportske igre mladih također važne– poručio je novi ambasador najveće amaterske sportske manifestacije u Europi.

Među brojnim visokim uzvanicima iz sportskog, društvenog, poslovnog i političkog života, svečanosti je nazočio i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

-Grad Split je najlipši grad na svitu, najsportskiji grad na svitu. Ima mnogo epiteta, ali na to smo posebno ponosni. A posebno smo ponosni što su ove Igre potekle iz Splita. Sve potječe iz entuzijazma, prije svega čovjeka koji stoji iza ovoga Zdravka Marića, ali kada se ujedine entuzijazam i profesionalnost, jer ove su Igre organizirane na vrlo profesionalnom nivou što dokazuje i ova svečanost, onda se i ovakve stvari mogu događati- rekao je na svečanosti gradonačelnik Puljakm uz kojega je svečanosti nazočio i njegov zamjenik Antonio Kuzmanić.

Spomenimo kako su tijekom 26 godina postojanja Sportske igre mladih okupile oko 2,5 milijuna djece i mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, kroz natjecanja u deset sportova i edukativno-zabavne sadržaje. A sve je započelo u Splitu, na Brdima, davne 1996. godine. Nakon predsjednika UEFA-e Aleksandera Čeferina koji je ambasadorom Igara postao 2019. godine, te niza poznatih osoba koje su kroz godine podržavali Igre, od Luke Modrića, Edina Džeke, Darija Srne, Predraga Mijatovića do Johannesa Hahna, sada je važna uloga promotora Igara pripala Nasseru Al-Khelaifi koji će sigurno pridonijeti daljnjoj popularizaciji ovog sportskog događaja, vrijednosti i poruka koje on prenosi, osobito mladima.

Oglasi