Nastavljaju se aktivnosti na projektu Joint SECAP

Sporazum o suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom potpisale su sve jedinice lokalne samouprave Otoka Brača

U Splitu je potpisan sporazum o provedbi daljnjih aktivnosti u sklopu projekta Joint SECAP između Splitsko-dalmatinske županije i svih jedinica lokalne samouprave Otoka Brača. Na projektu sudjeluje sveukupno osam partnera, od kojih je vodeći Sveučilište Camerino te Grad San Benedetto del Tronto, Grad Pescara i Regija Abruzzo s talijanske strane, kao i Istarska Regionalna Energetska Agencija IRENA, Primorsko-goranska i Splitsko-dalmatinska županija, Internacionalni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša SDEWES i Općina Vela Luka s hrvatske strane.

Cilj projekta je poboljšanje praćenja stanja na području Splitsko-dalmatinske županije, adaptacija, prevencija i minimiziranje negativnih učinaka te korištenje potencijalnih prednosti i mogućnosti klimatskih promjena uz implementaciju unaprijed definiranih strateških mjera. Spomenuti je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj te uz nacionalno sufinanciranje iznosi preko dva milijuna eura.

Njima je obuhvaćeno definiranje zajedničke metodologije za implementaciju strategije, razmjena znanja, analiza i mjerenje klimatskih podataka, donošenje investicijskih i financijskih planova te procjena strateških rizika i mogućnosti u svrhu daljnjeg ulaganja i pokretanja poslovnih aktivnosti na području Županije.

Splitsko-dalmatinska županija
Supetar