Ne propustite petnaestu Noć muzeja

Manifestacija koju je od osnutka posjetilo oko pet milijuna ljudi, ponovno će, tradicionalno početi posljednjeg petka u siječnju
NM2020_Sova-vizual

Već dugih petnaest godina, sada već tradicionalno, posljednjeg petka u siječnju kreće Noć Muzeja. Manifestacija je to koju je od svog osnutka pa do danas posjetilo preko 5 milijuna ljudi, a i ove godine nudi bogat program u preko 250 muzeja i drugih baštinskih institucija diljem Hrvatske.

-Noć muzeja postala je brend, nezaobilazan u kalendarima kulturnih događanja u Hrvatskoj. Ponosni smo na tu činjenicu kada znamo da smo počeli 2005. u Zagrebu s nekoliko muzej – izjavila je Vesna Jurić Bulatović, jedna od inicijatorica manifestacije.

Posebnost ovogodišnje manifestacije je tome što će se uz sudionike iz 115 gradova, mjesta i općina iz cijele Hrvatske, u njoj sudjelovati i institucije iz Širokog brijega, Gruda, Livna i Tomislavgrada.

Noći muzeja kreće 31. siječnja i trajat će od 18 sati do jedan sati iza ponoći. Detaljan program po gradovima može se pronaći na službenim stranicama manifestacije.

Aktualno
Hrvatska