Nekadašnja područna škola u Dragljanama postaje dom za umirovljenike

Župan je obišao lokaciju novog doma za umirovljenike

Splitsko-dalmatinska županija

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, zamjenik župana Ante Šošić i gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg obišli su zgradu nekadašnje područne škole u mjestu Dragljane pored Vrgorca, koja će biti kandidat za financiranje iz nove financijske omotnice kako bi se prenamijenila u dom za umirovljenike.

Župan je naglasio kako je za taj objekt Splitsko-dalmatinska županija, ne računajući na novi operativni program, već davno ishodila građevinsku dozvolu.

-U suradnji s Gradom Vrgorcem i gradonačelnikom Milom Hercegom smo dogovorili da će oni biti nositelji, a mi ćemo biti obvezni podupiratelji. Naša javna ustanova RERA će provoditi aplikaciju u ime Grada Vrgorca. Strateški promišljajući domove za umirovljenike na području Splitsko-dalmatinske županije ovdje već imamo pripremljenu građevinsku dozvolu, lokaciju i objekt te se nadamo da će ovo biti jedan od onih projekata koji će proći. To ne isključuje našu potporu i drugim lokalnim zajednicama s područja Splitsko-dalmatinske županije koje budu pripremljene do konca javnoga poziva- rekao je župan.

Gradonačelnik Vrgorca Mile Herceg rekao je da bi budući dom trebao imati oko 90 kreveta za korisnike.

-Ovo je jedan jako vrijedan projekt za naš grad, za ruralni razvoj i za ovaj dio Splitsko-dalmatinske županije. Tu bismo imali potrebu i za zapošljavanjem novih djelatnika. Ovo je nešto jako dobro i jako vrijedno za stanovnike ovoga kraja, ali i za one kojima je to najpotrebnije- zaključio je Herceg.

Javni poziv za izgradnju i opremanje umirovljeničkih domova je u tijeku, a financijska alokacija je gotovo 50 milijuna eura.

 

Oglasi