Neredi nakon utakmice – Pripadnici Torcide napali policijske službenike

Nakon završetka utakmice 20. kola 1. HNL između Varaždin i Hajduka došlo je do sukoba navijača i policije
Varaždin i Hajduk sastali se u 20. kolu HT Prve lige

Nakon završetka utakmice 20. kola I. HNL između NK „Varaždin“ i HNK „Hajduk“ došlo je do sukoba navijača i policije, a tim povodom Policijska uprava varaždinska izdala je priopćenje.

“Na nogometnoj utakmici bilo je prisutno oko 5 100 posjetitelja, od čega 1 300 navijača HNK „Hajduk“, pripadnika navijačke skupine „Torcida“. Tijekom utakmice od strane pripadnika navedene navijačke skupine kršene su odredbe Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, na način da su isti zapalili 20-ak raznih pirotehničkih sredstava i 4 dimne bombe.

Po završetku nogometne utakmice, oko 200 maskiranih pripadnika navijačke skupine „Torcida“ koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički. Tom je prilikom jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo.

U cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i sprječavanja daljnjeg oštećivanja imovine, policijski su službenici prema većem broju osoba uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima.

U Policijsku postaju Varaždin na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja.

Cjelokupno javno okupljanje je video-foto dokumentirano od strane policijskih službenika, o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem službenog razglasa”  priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Crna kronika
Split