NK IMOTSKI: Bušić potvrđen kao bivši, Luka Đuzel novi predsjednik kluba

NK Imotski dobio je novo vodstvo.

U subotu je u Imotskom održana izborna skupština na kojoj je Luka Đuzel preuzeo dužnost novog predsjednika s Gospina doca nakon što je sad već bivši predsjednik Josip Bušić netom iza Nove godine podnio ostavku. Sjećamo se kada je u ljeto 2019 godine Bušić imenovan predsjednikom. I nije mu bilo lako (naročito u vrijeme korone), bez obzira na to što tko mislio.

Luka Đuzel, jedan od osnivača kluba tog 31.ožujka.1991 unatoč viziji koju je prezentirao na skupštini, neće imati lagan posao na Gospinu docu jer ako se klub misli dignuti na zdrave noge, trebat će puno truda, živaca i volje da se do željenih rezultata i dođe. Naravno da je tu potrebna i financijska šprica, suradnja s Gradom. Dosadašnje vodstvo predvođeno Josipom Bušićem razriješeno je dužnosti, izabrani su novi članovi nadzornog i izvršnog odbora, a za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Mate Olujić. Bušić je imao iscrpno izvješće o financijskoj situaciji kluba, a osvrnuo se i na svoj dosadašnji rad.

–U trenutku preuzimanja kluba račun je bio u blokadi. Nismo imali nijednog trenera, dresa, lopte, unutarnji dio bio je kataklizmičan. Godinu i pol dana trajala je borba s nelikvidnosti. Nije bilo zgodno pristupiti situaciji gdje smo imali samo tri igrača kluba. Klub smo uspjeli spasiti u suradnji s NK Vrgorac, a jezgra kluba bili su mlađi pioniri. Imotskom je sadašnje stanje u ligi realno stanje i ne bi previše govorio o prvoj momčadi. Stekao sam puno iskustva i kao bivši predsjednik zahvaljujem se svim svojim suradnicima, kazao je Bušić.

Bilo kako bilo od subote u Gospinu docu pušu novi vjetrovi. Ovome dodajmo kako je Imotski odmah poslije skupštine imao i svoju pripremnu utakmicu s Vinjanima u kojoj nije nedostajalo pogodaka. Završilo je 6:6.

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Oglasi