Obilježena 29. godišnjica pogibije petorice zrakoplovaca u Sinju

Obljetnica je obilježena polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika “Slomljeno krilo” u Šimcima, a služena je i misa zadušnica

MORH

U organizaciji Ministarstva obrane RH, Oružanih snaga RH i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obilježena je 29. godišnjica stradavanja petorice pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda, Branka Fridela, Borisa Kekeza, Davora Šabića, Mladena Škalica i Bojana Vojvode, koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći pada aviona AN-2, 26. siječnja 1992. godine u zaseoku Šimci u Sinju.

Program obilježavanja započeo je misom u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Zatim je uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika “Slomljeno krilo” u Šimcima.

Počast poginulim pilotima i padobrancima, uz njihove obitelji, odali su i članovi izaslanstva Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Gardijske mehanizirane brigade, ratnih zapovjednika i pripadnika Samostalnog zrakoplovnog voda Split te ostali uzvanici, kao i predstavnici aeroklubova iz Sinja i Splita.

Počast poginulim prijateljima i suborcima odao je i Zvonko Kovačević-Kova, jedini koji je preživio tragični let prije 29 godina.