Obilježena 29. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi i bojne Tigrovi

Ministar Krstičević poručio: “Mladi nasljednici bojne Tigrovi ponosno i dostojanstveno baštine tradiciju i nastavljaju slavni put Tigrova”
PXL_051119_26678720

U vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia u Zagrebu prigodnim programom obilježena je 29. obljetnica ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrovi i bojne Tigrovi Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Svečanost je imala i malu svečanost podjelom beretki pripadnicima 1. mehanizirane bojne Tigrovi. Beretke je primilo 80 pripadnika koji su ovim svečanim činom postali pripadnici bojne Gardijske mehanizirane brigade Tigrovi Hrvatske kopnene vojske.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević čestitao je pripadnicima tigrova obljetnicu istaknuvši: “Bili ste prvi za Hrvatsku u Domovinskom ratu i dali ste veličanstven doprinos u stvaranju naše Domovine. Danas, vaši mladi nasljednici iz bojne Tigrovi ponosno i dostojanstveno baštine tu tradiciju i nastavljaju vaš slavni put pobjednika.”

Također, u ovoj prigodi ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo uručenjem beretki osamdeset mladih pripadnika Tigrova, koji su budućnost Hrvatske vojske i podsjetio da je upravo ova Vlada vratila tradiciju dodjele beretki mladim pripadnicima i ponovno osnažila vrijednosti Domovinskog rata.

Prigodni program nastavio se u Domu Tigrova u Rakitju gdje su ispred spomen obilježja zapaljene svijeće i položeni vijenci.

Aktualno
Hrvatska