Odgođeni ili otkazani brojni koncerti i kulturni događaji

Zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj se odgađaju ili otkazuju brojni koncerti i kulturni događaji, neki poput Tvornice kulture će odluke za pojedine koncerte objaviti uskoro, a neki kao što je INmusic smatraju da kriza neće utjecati na ljetne festivale
PXL_070320_28322433

Zbog epidemioloških mjera u Hrvatskoj se odgađaju ili otkazuju brojni koncerti i kulturni događaji, neki poput Tvornice kulture će odluke za pojedine koncerte objaviti uskoro, a neki kao što je INmusic smatraju da kriza neće utjecati na ljetne festivale.

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu jučer je objavio novu mjeru za sprječavanje širenja koronavirusa. Zbog njihove preporuke o odgodi javnih okupljanja s više od tisuću sudionika, brojni su koncerti, sajmovi i skupovi otkazani ili odgođeni.

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog odgodila je ili otkazala veliki broj koncerata koji su se u ožujku trebali održati u Velikoj dvorani. Među njima je koncert Marka Škugora, koji se trebao održati 17. ožujka, Koncert za život, Fio Show, Večer dalmatinskih pjesama. Odgođena je i predstava “Ježeva kućica” te program Radija KAJ – Kajkavci u Lisinskom.

Odluke o koncertima u Tvornici uskoro

Iz Koncertne dvorane Tvornica kulture izvijestili su kako će uskoro objaviti odluke za održavanje koncerata grupa Artan Lili, The Boomtown Rats, Partibrejkers i Jure Stublića & Filma, te da će se za sve koncerte nakon 4. travnja naknadno očitovati sukladno razvoju situacije.

-Tvornica kulture pridržavat će se mjera izrečenih za koncerte s preko tisuću posjetitelja, koji su u našoj organizaciji planirani od danas do 4. travnja- priopćili su u utorak iz Tvornice.

O održavanju ili otkazivanju drugih događaja u Tvornici, koji nisu u njihovoj organizaciji, izvijestit će pojedini vanjski organizatori.
Organizatori INmusica, open-air festivala koji se od 22. do 24. lipnja održava na Jarunu, a svake godine privuče više desetaka tisuća domaćih i stranih posjetitelja, priopćili su da, prema trenutnim informacijama, koronavirus neće utjecati na ljetne festivale.

-Prema svim izjavama najuglednijih znanstvenika epidemiologa, s toplijim vremenom uz aktivne mjere suzbijanja širenja virusa vrlo je vjerojatno da će se virus povući do kraja proljeća. Zbog toga je opravdano smatrati da trenutna kriza s koronavirusom neće utjecati na ljetne festivale na otvorenom, kao što je INmusic festival- poručili su.

Odgođeni ZagrebDox i Pričigin

Osim koncerata, odgađaju se i drugi kulturni događaji. U Zagrebu je odgođen festival dokumentarnog filma ZagrebDox, a organizatori su izvijestili da se od danas može ostvariti povrat novca za kupljene ulaznice.

Odgađa se i Pričigin, festival pričanja priča koji se trebao održati od 17. do 21. ožujka u Splitu. Također je odgođeno prvo izdanje Riječkog filmskog festivala, koje je bilo planirano od 25. do 29. ožujka.

Aktualno
Hrvatska