Održana osnivačka skupština stranke FOKUS, za predsjednika izabran Davor Nađi

Održana osnivačka skupština stranke FOKUS na kojoj je za predsjednika izabran zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, za zamjenika predsjednika načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, a za potpredsjednika predsjednik Gradskog vijeća Slatine Dario Vrbaslija
Osnivačka_skupština_FOKUS_04

U Zagrebu je održana osnivačka skupština stranke FOKUS na kojoj je za predsjednika izabran zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, za zamjenika predsjednika načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam, a za potpredsjednika predsjednik Gradskog vijeća Slatine Dario Vrbaslija

Programsko djelovanje stranke FOKUS će biti usmjereno na smanjenje poreza i regulacija, smanjenje broja zaposlenih u državnoj administraciji te na prilagodbu klimatskim promjenama.

-FOKUS je stranka centra koja će zagovarati produktivnost u našem društvu, boriti se za smanjenje poreznog i regulatornog rasterećenja građana i poduzetnika te za manju državnu administraciju i pravovremenu prilagodbu klimatskim promjenama. S obzirom na to da je državni proračun u posljednje 4 godine narastao za 30-ak milijardi kuna, a prihodi od poreza na dohodak su se kretali uglavnom oko 12 milijardi kuna, onda je očito da se porez na dohodak već i moglo ukinuti da se htjelo. Ukidanje poreza na reinvestiranu dobit bi zasigurno povećalo investicije i otvorilo nova, bolje plaćena radna mjesta. Smanjenje broja zaposlenih za 20 posto u državnoj administraciji bi kreiralo direktne uštede od oko 6 milijardi kuna uz dodatne uštede za građane i poduzetnike u vidu ukidanja nepotrebnih administrativnih procesa- istaknuo je predsjednik stranke Davor Nađi, dok je zamjenik predsjednika Ivica Gulam kazao kako je smanjenje poreznog opterećenja i raznih parafiskalnih nameta nešto za što se oduvijek zalagao.

-Naš fokus bit će na rasterećenju gospodarstva što vjerujem može riješiti i dijelom demografske probleme Hrvatske. Kroz našu stranku, ali i kao član Odbora regija EU zalagat ću se za održiviji turizam kroz osiguravanje posebnih sredstava EU za naše gradove i općine. Tako želimo odgovoriti i na rastuće klimatske promjene, a pogotovo zaštititi od poplava našu obalu. Došlo je vrijeme u Hrvatskoj da mlada i obrazovana generacija političara pokaže da se država može i drugačije voditi- kazao je Gulam.

FOKUS je stranka političkog centra čiji je fokus borba za bolju Hrvatsku i koja donosi pozitivne promjene. U skladu s vizijama transparentnog vođenja i konkurentnog razvoja gradova i općina, mladi i poduzetni političari osnivaju novu političku stranku kako bi na jednom mjestu okupili ljude koji tako vide razvoj cijele Hrvatske. Članovi stranke su čelnici gradova i općina te poduzetnici s iskustvom i realiziranim uspješnim projektima koji su garancija da će stranka funkcionirati na zacrtan način u ostvarivanja ciljeva.

-Poreznim rasterećenjem, izgradnjom željeznice i sustava navodnjavanja mogu se stvoriti uvjeti za snažniji gospodarski razvoj cijele Slavonije i time podići broj radnih mjesta koja nisu vezana za državni sektor, a istovremeno podići i plaće. Treba naglasiti da jedino kroz veće plaće i više radnih mjesta možemo mlade zadržati u Slavoniji, a u takvim boljim uvjetima uz viši životni standard će se sigurno dio ljudi koji su otišli vratiti- rekao je Vrbasija.

U Upravni odbor stranke izabrani su Dario Zurovec (gradonačelnik Svete Nedelje), Hrvoje Košćec (gradonačelnik Sv. Ivana Zeline), Nenad Panian (gradonačelnik Dugog Sela), Marko Magdić (načelnik Općine Križ), Mario Budišćak (poduzetnik i glazbenik iz Klinča Sela), Darko Zver (poduzetnik iz Čakovca) te Gabrijel Deak (potpredsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje).

 

 

Aktualno
Hrvatska
Politika