Olujni vjetar radi probleme u Splitu; lakše ozlijeđen dječak

Zbog udara vjetra od 16.40 sati zatvorena je brza cesta Solin – Klis u oba smjera osim za osobna vozila

Milan Sabic/PIXSELL

Olujni vjetar koji od ranog popodneva puše na širem splitskom području stvara velike probleme, jedno je dijete lakše ozlijeđeno nakon što je bura prevrnula na njega klupu na kojoj je sjedio, oštećena su brojna vozila na koja su padale grane sa stabala, a zatvoreno je i nekoliko cesta.

Prva “žrtva” olujnog vjetra u Splitu bio je 11-godišnjak koji je bio na treningu s drugom djecom na pomoćnom igralištu. U jednom trenutku je bura snažno podigla klupu za rezervne igrače na kojoj je sjedio lakše ga ozlijedivši. Prebačen je u KBC Split no nakon što mu je pružena liječnička pomoć, te utvrđeno kako je nagruvan, pušten je na kućnu njegu.

Zbog udara vjetra od 16.40 sati zatvorena je brza cesta Solin – Klis u oba smjera osim za osobna vozila. Zatvorene su i Ulica Domovinskog rata na križanju sa Solinskom i Dubrovačkom ulicom, te dio Hercegovačke ulice. Razlog zatvaranja tih cesta na samom ulazu u grad Split je što, najvjerojatnije, s poslovnih tornjeva WestGatea Towersa i to manjeg nebodera na ulicu padaju krhotine, staklo i razni drugi predmeti. U ulici Kroz Smrdečac je, po prvim informacijama i procjenama, oštećeno više parkiranih automobila od kojih je dio njih pretrpio znatnu štetu.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita imaju brojne dojave građana koji im javljaju situaciju na terenu, a dio ih traži pomoć.

Oglasi