Općini Muć 15 tisuća eura za besplatan WiFi

Općina Muć je dobila jedan od vaučera za besplatan WiFi europske inicijative WiFi4EU
wifi4eu_visual

Hrvatska je u trećem krugu dodjele vaučera za besplatan javni internet u sklopu programa Europske komisije WiFi4EU osvojila 72 vaučera što je uz one iz prva dva kruga ukupno 438 vaučera ukupne vrijednosti 6,57 milijuna eura čime je ‘pokriveno’ gotovo 80 posto općina i gradova.

WiFi4EU je inicijativa koja promiče besplatan pristup Wi-Fi povezanosti građanima u javnim prostorima, uključujući parkovima, trgovima, javnim zgradama, knjižnicama, domovima zdravlja i muzejima u općinama širom Europe. Ona općinama pruža mogućnost da se prijave za vaučere u vrijednosti od 15 tisuća eura. Ti vaučeri su namijenjeni za instaliranje Wi-Fi opreme u javnim prostorima unutar općina kojeveć nisu opremljene besplatnom Wi-Fi pristupnom točkom.

Kako se navodi, Europskoj komisiji je u trećem krugu natječaja za WiFi vaučere, stiglo više od 11 tisuća zahtjeva iz svih zemalja sudionica i to od ukupno 25 tisuća registriranih općina koje su ostvarile pravo na sudjelovanje. Nakon procjene prijava, agencija INEA je objavila popis 1 780 općina i gradova iz cijele EU koji su osvojili vaučere u tom trećem krugu. Između 72 općine i gradova u Hrvatskoj, koje su u trećem krugu dodjele osvojile WiFi vaučere, zahvaljujući uspješnoj prijavi, nalazi se i Općina Muć, koja je dobila jedan od vaučera.

Cjelokupan popis gradova i općina iz država diljem Europe koji su dobili vaučere za WiFi možete provjeriti OVDJE.

Muć