Općini Nerežišće darovano državno zemljište za izgradnju Sportskog centra i parka Borići

Ugovor o darovanju potpisali su ministar Mario Banožić i načelnik Svemir Obilinović

Ministar državne imovine Mario Banožić u službenom je posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji te je tim povodom u Splitu održao radni sastanak sa županom Blaženkom Bobanom te gradonačelnicima i načelnicima. U fokusu današnjeg sastanka bilo je, naravno, raspolaganje i aktiviranje državne imovine na području Županije, kao i prioritetni predmeti, njih sveukupno 159, tamošnjih jedinica lokalne samouprave.

Ovom su prigodom, ministar Banožić i načelnik Općine Nerežišća Svemir Obilinović, potpisali Ugovor o darovanju zemljišta od 4.6 tisuća četvornih metara vrijednog preko 1.5 milijuna kuna, koje će se koristiti za izgradnju Sportskog centra i rekonstrukcije parka Borići.

– Naš je cilj da državnu imovinu stavimo u funkciju, kako bi ona služila svim građanima Republike Hrvatske. Jedinice lokalne i regionalne samouprave najbolje znaju koje su njihove potrebe i kako iskoristiti potencijal državne imovine na njihovom području. Naglasit ću da je ključna suradnja na svim razinama, jer jedino tako možemo stvarati bolje uvjete za sve naše građane, poručio je ministar.

Svoje zadovoljstvo održanim sastankom nije krio ni župan Boban:

– Splitsko-dalmatinska županija ima izrazito dobru suradnju s Ministarstvom državne imovine i zadovoljni smo sa svime što je do sada učinjeno za područje naše županije. Ta suradnja nastavlja se i dalje, a vjerujem da će nakon današnjeg sastanka jedinice lokalne samouprave još brže i učinkovitije riješiti i svoje ostale zahtjeve, rekao je Boban te upravo ovakav sastanak istaknuo kao dobar primjer efikasnog rješavanja problema na terenu.

Nerežišća
Politika
Splitsko-dalmatinska županija