Osniva se Koordinacijsko tijelo za gospodarski razvoj Splitsko-dalmatinske županije

Povjerenstvo će svake godine nagrađivati najbolji gospodarski subjekt i jedinicu lokalne samouprave

U sjedištu Županije potpisan je Sporazum o osnivanju zajedničkog Koordinacijskog tijela za gospodarski razvoj Splitsko-dalmatinske županije. Sporazum su svojim potpisima zapečatili predsjednik županijske Hrvatske gospodarske komore Joze Tomaš i župan Blaženko Boban. Naime, nastavak je to višegodišnjih aktivnosti koje Splitsko-dalmatinska županija provodi s ciljem stvaranja povoljnije investicijske klime na njezinom području.

– Redoviti sastanci župana i njegovih suradnika s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja cijele županije su nas potaknuli da osmislimo sustav vrednovanja i nagrađivanja poduzetnika i samih gradova i općina, kako bismo još jače iskoristili investicijske potencijale kojima raspolažemo, objasnio je Tomaš.

Novoosnovano Povjerenstvo bit će sastavljeno od pet članova, od kojih troje dolazi iz županijske HGK i dvoje iz Splitsko-dalmatinske županije, a svake će godine birati najbolju jedinicu lokalne samouprave i najbolje gospodarske subjekte u različitim kategorijama, dok će se za početak, nagrade dodjeljivati najboljim start-upovima, za korištenje EU sredstava i razvoj poduzetništva.

– Ovim nagradama, koje možemo slobodno nazvati županijskom “zlatnom kunom”, ćemo nastojati izdvojiti respektabilne gospodarske subjekte te tako potaknuti i ohrabriti mlade poduzetnike na nove inicijative, poručio je župan Boban.

Gospodarstvo
Splitsko-dalmatinska županija