Osniva se Nacionalni krizni stožer zbog koronavirusa

Krizni stožer Ministarstva zdravstva podignuo je mjere pripravnosti zbog epidemije koronavirusa, te je predloženo osnivanje Nacionalnog kriznog stožera radi koordinacije svih službi u slučaju pojave koronavirusa u Hrvatskoj
PXL_071118_22603199

Krizni stožer Ministarstva zdravstva podignuo je mjere pripravnosti zbog epidemije koronavirusa, te je predloženo osnivanje Nacionalnog kriznog stožera radi koordinacije svih službi u slučaju pojave koronavirusa u Hrvatskoj.

-Kontinuirano pratimo sve aktivnosti i događaje, u stalnom smo kontaktu s nizom relevantnih institucija. Osluškujemo što se događa i što uvode druge zemlje i tako kao struka donosimo odluke- izjavila je načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba Bujević, te dodala kako treba biti na oprezu, ali da ne treba paničariti.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ustvrdio je kako je Hrvatska spremna za sve scenarije jer ima dobro organiziranu epidemiološku službu, što se dokazalo u mnogo prethodnih situacija.

-Čim je krenuo koronavirus epidemiološka služba se počela organizirati. Sad se pokazalo da se trebaju uključiti i druga tijela, a tu ključnu ulogu imaju Državni inspektorat, granična policija, Agencija za civilno zrakoplovstvo itd- istaknuo je Capak.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga će dana u 15 sati na svojim stranicama objavljivati najnovije podatke u vezi koronavirusa, a prema trenutnoj situaciji, u Hrvatskoj nema oboljelih, dok ih je u EU 14.

Aktualno
Hrvatska