Otvorena izložba “Waterfront – uvala Spinut”

“Waterfront - uvala Spinut” naziv je izložbe radova studenata splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta arhitekture iz Ljubljane koja je danas otvorena u atriju splitske Gradske uprave
2020_03_02_Izložba-007

“Waterfront – uvala Spinut” naziv je izložbe radova studenata splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te Fakulteta arhitekture iz Ljubljane koja je danas otvorena u atriju splitske Gradske uprave.

Čak 17 radova studenata završne godine arhitekture triju fakulteta – plakati urbanističkih i arhitektonskih koncepata i makete – splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara ocijenio je kao rezultat radosti stvaralaštva, ali i slobode uma i kreativnosti.

-Rješenja koja vidimo nisu izvršna, ali ona su, prije svega, odraz slobode stvaranja. Sagledavanje budućnosti prostora Spinuta je zahtjevna tema koja nam daje poglede kako promišljati prostor koji stoji neiskorišten. Ova izložba nam pruža upute kako u budućnosti možemo oblikovati taj prostor. Jedna konstatacija u ovom slučaju je sigurna – budućnost splitske, zagrebačke i ljubljanske škole arhitekture je zajamčena. Kreativnost koju su mladi studenti svojim radova pokazali pruža nam puno pravo za takvo mišljenje – kazao je gradonačelnik.

Splitski, zagrebački i ljubljanski studenti arhitekture na ovom su projektu radili cijeli zimski semestar akademske godine 2019/2020. Izložba je organizirana uz potporu Grada Splita te uz stručnu i organizacijsku pomoć Razvojne agencije Split – RaST, a za sve posjetitelje otvorena je svakim danom od 8 do 18 sati (radnim danom i vikendom) do 13. ožujka.

Događanja
Split