Otvorene obnovljene prostorije triljskog Doma zdravlja

Očekuje se dolazak pedijatrijskog tima

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban otvorio je obnovljene prostorije Doma zdravlja u Trilju, u koje je uloženo 1,4 milijuna kuna, a tako su ispunjeni uvjeti da u tom domu bude i pedijatrijska ambulanta.

Župan Boban rekao je da su izvođači radova na obnovi triljskog Doma zdravlja radili kvalitetno i brzo, u skladu s rokovima, te da Dalmatinskoj zagori trebaju takve ustanove kako bi mladi ostajali u svojim domovima i na svojoj zemlji. Podsjetio je da je županija prije nekoliko godina uredila i sjeverno krilo Doma zdravlja u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, a vrijednost danas obnovljenog Doma zdravlja veća je od 2,9 milijuna kuna, što je ukupno 4,4 milijuna.

-Unutar ovog Doma zdravlja sada imamo pet ordinacija obiteljske medicine, četiri stomatološke ordinacije, prostor za telemedicinu, te pedijatriju, a iskreno se nadam da će do kraja godine u Trilj stići i pedijatar- rekao je župan Boban.

Ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Marko Rađa rekao je da je to praktički prvo veće ulaganje u triljski Dom zdravlja od gradnje same zgrade. Zgrada je sada od prizemlja do krova potpuno preuređena, a najviše ga veseli što se pronašao način kako osigurati prostor za popunu mreže pedijatrijskim timom na području Cetinske krajine.

-Trilj je jedno od tri mjesta u županiji gdje je nepopunjena mreža u zdravstvenoj zaštiti predškolske djece, a sada su, ako ništa drugo, stvoreni prostorni uvjeti. Očekujemo iduća dva do tri mjeseca da ćemo oformiti pedijatrijski tim koji će tu raditi- najavio je Rađa.

Gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin istaknuo je kako im još nedostaje laboratorij, što će, kako je rekao, biti njegov sljedeći korak da od županije zatraži pomoć, a ovo danas im je najljepši dar za Dan grada i blagdan Sv. Mihovila 29. rujna.

Oglasi