Započeli radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Krušvar

Završetkom radova žitelji ovog kraja imat će novu i modernu prometnicu koja će jamčiti sigurniji i bolji promet
rekonstrukcija_cesta_krusvar4

U srijedu, 18. prosinca, svečanošću su započeti su radovi na rekonstrukciji županijske ceste kroz Krušvar koja se nalazi na području Općine Dicmo. Svečanosti su nazočili i radove otvorili župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić.

Otvorenje je izvršeno na samome križanju ŽC 6146 Krušvar i ŽC 6260 Dugopolje-Bisko, na lokaciji na kojoj će se nakon završetka radova nalaziti rotor.

Župan Blaženko Boban je s neskrivenim zadovoljstvom govorio o demografskim mjerama Splitsko-dalmatinske županije, među kojima svakako vidi i ove infrastrukturne, cestovne radove u funkciji zadržavanja mladih obitelji i stvaranja boljih uvjeta za eventualne nove investicije, poglavito u rubnim područjima županije.

-Prometnica će u dužini 1,7 km, širine 5,5 m (sada oko 4 m), biti u cijelosti rekonstruirana, sa svim potrebnim predradnjama u funkciji odvoda vode, polaganja i izgradnje elektrifikacije duž ceste. Vrijednost radova je u pripremi iznosila 800 tisuća kuna, a sama izvedba će nas koštati 3,5 milijuna kuna, možda 4, sa svim spomenutim drugim zahvatima. Nadam se kako će mještani Krušvara i svi drugi koji se budu vozili ovom prometnicom prema Dicmu i Dugopolju, biti zadovoljni nakon dovršetka radova, prije početka iduće turističke sezone- kazao je župan i pohvalio projektante i izvođače radova te upravu ŽUC-a na čelu s ravnateljem poduzeća, Petrom Škorićem.

Završetkom radova žitelji ovog kraja imat će novu i modernu prometnicu koja će jamčiti sigurniji i bolji promet.

Dicmo