PADA INTERES ZA CIJEPLJENJE. Plenković poručuje: Nemojte oklijevati

Više nije realno da će se postići 50 posto procijepljenosti stanovništva do 30. lipnja

Luka Stanzl/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je među građanima pao interes za cijepljenjem prema podacima koje je prikazao na sjednici Vlade.

Vlada je, kaže, osigurala zaista velike količine cjepiva te će do 30. lipnja Hrvatska imati ukupno pristiglih 3.300.000 doza cjepiva. Upozorio je, na temelju podataka, kako je jučer prvom dozom cijepljeno 7448 osoba, a drugom dozom 45.600.

– To nije dobro, po meni ako se ovakav trend nastavi nije realno da ostvarimo onih 50 posto procijepljenih do 30. lipnja, što je šteta. U ovome trenutku ima 600.000 doza koje su spremne da se administriraju, rekao je.

Nemojte oklijevati, cijeli svijet se cijepi, cijela Europa se cijepi, Hrvatska je turistička zemlja, najbolji način zaštite je da budemo što više kao društvo cijepljeni, na taj način ćemo biti privlačniji i sigurniji za dolazak stranih turista, poručio je Plenković.

Smatra logičnim da ako od turista tražimo da imaju ili potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativnom testu, da je minimum koji možemo učiniti da se cijepimo, što će pomoći zdravstvenoj zaštiti, gospodarstvu i financijskoj stabilnosti zemlje.

Oglasi