‘Pala’ dvojica dilera sa skoro 24 kilograma marihuane

Ukupno skoro 24 kilograma marihuane pronašle su hvarska i splitska policija u dva odvojena slučaja te zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavile 60-godišnjaka i 23-godišnjaka, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija

PU splitsko-dalmatinska

U prvom slučaju hvarski su policajci dovršili kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Tereti ga se i da je počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policija je pretragom njegova doma i drugih prostorija, koje je 60-godišnjak koristio na području Jelse, pronašla i oduzela 23274 grama marihuane te dvije puške od kojih jedna s optikom, poluautomatsku pušku i 701 komad raznog streljiva. Protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

U Splitu su, pak, inspektori za droge pronašli više od pola kilograma marihuane kod 23- godišnjaka. Radi se o 588 grama marihuane te će zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv njega biti podnesena kaznena prijava.

Oglasi