Pauk prijavio Čistoću i Splitsku obalu Poreznoj upravi

Zbog ozbiljne sumnje na utaju poreza na dobit i poreza na dodanu vrijednost hitno je zatražio porezni nadzor

Ivo Cagalj/PIXSELL

Gradski vijećnik Domovinskog pokreta u Splitu Martin Mladen Pauk izvijestio je u petak novinare kako je protiv tvrtaka Čistoće i Splitske obale podnio prijavu Poreznoj upravi zbog sumnje na utaju poreza na dobit.

-Zbog ozbiljne sumnje na utaju poreza na dobit i poreza na dodanu vrijednost hitno tražim porezni nadzor na temelju službenih mailova Čistoće iz kojih je razvidno da su usluge čišćenja i odvoza otpada izvršene na temelju radnih naloga, a da nikad nisu naplaćene- rekao je Pauk na konferenciji za novinare.

Pozivajući se na izvješće Splitske obale, Pauk je rekao kako je ta tvrtka tijekom 2022. godine uprihodila 286 tisuća eura za čišćenje plaža koje nemaju koncesiju i o kojima se preko nje brine Grad Split.

Budući da za posao čišćenja plaža Splitska obala nema sve potrebne strojeve, vozila i radnike, za taj posao angažira Čistoću koja joj po obavljenom poslu uredno fakturira i naplati odrađeno, dodao je.

Međutim, istaknuo je Pauk, dolaskom Ivice Karoglana za direktora Čistoće i Marjana Ciprijana za direktora Splitske obale, pojavio se dosad, kako je ocijenio, neviđen slučaj, tako da tvrtka Čistoća uradi posao, izda radne naloge radnicima, a zatim “ne fakturira i ne naplati taj posao, a Splitska obala uredno dobije od Grada sredstva za taj isti posao”.

Oglasi