Osvrt na 15. kolo 1. ŽNL

Petarda u Runovićima, Gospin dolac ostao netaknutih mreža

Dosta tvrda utakmica 15. kola 1. ŽNL s malo ostvarenih prilika pogotovo u prvom dijelu, dok su u drugom Proložani bili nešto konkretniji, no nisu uspjeli svladati raspoloženog Kragića
Imotski-Mladost2 – izvještaj 021 portal

Po sunčanom ne i odveć toplom vremenu u imotskom Gospinu docu odigran je još jedan derbi Imoćana i Proložana. Dok je u Runovićima u susretu Mračaja i Poljičanina u subotu pukla petarda, mreže su u Imotskom mirovale. Imotski – Mladost 0:0.

Dosta tvrda utakmica 15. kola 1. ŽNL s malo ostvarenih prilika pogotovo u prvom dijelu, dok su u drugom Proložani bili nešto konkretniji, no nisu uspjeli svladati raspoloženog Kragića. Domaćini su imali dvije prilike koje nisu uspjeli realizirati. U 50. minuti gledamo prvu pravu dobru priliku za Mladost. Dobre škarice Matića na 3-4 metra ispred gola, Kragić je siguran. U dvije minute Proložani su uspjeli složiti 2-3 prilike, prvo preko Tolića u 59. minuti kada je opalio po sredini i preko gola, potom u 61. preko Ribičića koji je uspio probiti desnu stranu, ali ne i Kragića, da bi Klarić-Dračar bio najbliži pogotku šaljući loptu pored gola Kragića.

Ulazak Ivana Šabića u vezni red donio je Imoćanima svježinu. Šabić je u 68. minuti na desnoj strani otvorio odličnu priliku Periću za pogodak, ovaj odmah dodao Gudelju, koji pogađa stativu. Proložani su zadnji put priprijetili u 70.minuti preko Tomasa, dok je Imotski uspio propustiti još jednu šansu pred sam kraj utakmice u 88. minuti nakon izvođenja prekida. Connor Simpson s pet metara ispred Čambera ovog se puta nije uspio upisati u strijelce.

Ostali rezultati: Mračaj – Poljičanin 5:1, Tekstilac – Orkan 2:3, Primorac – Jadran (KS) 0:2, OSK – Uranija 2:2, Jadran Tučepi – Val 0:4 i Omladinac – Slaven Trogir (odgođeno).

1.ŽNL, 15.kolo
NK IMOTSKI – NK MLADOST (P) 0:0

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Imotski
Sport