PLAN ZA 2020: 20 milijuna kuna za održavanje prometne infrastrukture

Gotovo 20 milijuna kuna ove će godine Grad Split uložiti u održavanje svojih prometnica, parkirališta i nogostupa, poboljšanje sustava za odvodnju te sanaciju potpornih zidova
Vukovarska-ulica-Split

Gotovo 20 milijuna kuna ove će godine Grad Split uložiti u održavanje svojih prometnica, parkirališta i nogostupa, poboljšanje sustava za odvodnju te sanaciju potpornih zidova.

U godišnjem planu Investicijskog održavanja, za koje je predviđeno 15 milijuna kuna – što je dvostruko više nego prošle godine, nalaze se netom započeti radovi na Trsteniku i na Mejama, ali i brojni drugi među kojima su radovi izvanrednog održavanja Gajeve ulice, Matoševe ulice, sanacija ulice Put sv. Lovre, Mostarske ulice, dijela Zvonimirove ulice u Slatinama te sanacija kamenih ploča u Šegvićevoj ulici na Bačvicama i izgradnja pristupne rampe za osobe s invaliditetom na ulazu u park Sustipan.

Osim investicijskog, za ovu godinu isplanirano je i redovno održavanje kolničkih površina, a od većih zahvata izdvajamo sanaciju ulica Vrh Visoke i Stepinčeve, dijelova Mostarske i Perunove ulice u Žrnovnici, Zagrebačke kod realke te ceste oko trga ispred HNK.

Iz plana redovnog održavanja izvan kolničkih površina valja spomenuti sanaciju potpornog zida u Ivankovoj ulici u Stobreču, sanaciju ploča u ulici Ruđera Boškovića i sanaciju platoa ispred pošte na Mertojaku.

Planom za 2020. godinu utvrđen je početak i rok svakog projekta, a građani će o istima biti navrijeme obaviješteni, poručili su iz Gradske uprave.

Split