Plenković na susretu s papom Franjom u Vatikanu

Premijer Plenković obnovio je poziv papi Franji da posjeti Hrvatsku i izrazio nadu da će taj posjet biti realiziran u pravom trenutku iako Sveti Otac u pravilu odabire manje europske zemlje bez striktne katoličke većine
cq5dam.thumbnail.cropped.1500.844-3

Predsjednik vlade Andrej Plenković, ovoga puta i u svojstvu premijera zemlje koja predsjeda Vijećem EU-a, razgovarao je danas u Vatikanu s papom Franjom i s vatikanskim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom.

Premijer Plenković obnovio je poziv papi Franji da posjeti Hrvatsku i izrazio nadu da će taj posjet biti realiziran u pravom trenutku iako Sveti Otac u pravilu odabire manje europske zemlje bez striktne katoličke većine.

-Zadovoljstvo mi je danas da smo bili primljeni kod pape Franje… Ja se nadam da će u pravom trenutku on doći posjetiti Hrvatsku- rekao je Plenković u izjavi za novinare.

Na pitanje novinara je li se i ovaj put razgovaralo o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca, Plenković je rekao da je u kratkom razgovoru spomenuta i ta tema.

-Pozicija vlade konkretno u ovom slučaju, a mogu reći i cijelog hrvatskog naroda, da su naša očekivanja i želje poznati, tu se ništa ne mijenja. Ono što očekujemo je da se cijela ta procedura kako i treba dovrši u okviru Katoličke Crkve. Poruka koju imamo je poruka strpljenje- kazao je.

Nakon audijencije koja je trajala 22 minute, hrvatski premijer i Papa razmijenili su darove.
Premijer je darovao Papi raspelo “Raspeti Krist” Damira Mataušića i drugi svezak Beramskog brevijara napisan na glagoljici. Od Pape je dobio medalju s ključnim porukama solidarnosti i suradnje, te nekoliko knjiga – njegovih radova.

Aktualno
Hrvatska
Politika