Plenkovića za šefa HDZ-a želi 72,2 posto članstva

Andreja Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2 posto, dok je za Miru Kovača 23,6 posto birača HDZ-a
omeni3

Pozivajući se na rezultate ankete koju je za HRT napravila agencija Promocija plus na uzorku od 1400 ispitanika, Andreja Plenkovića i dalje za šefa HDZ-a želi velika većina, njih čak 72,2 posto, dok je za Miru Kovača 23,6 posto birača HDZ-a, a 4,2 posto ne zna ili se ne može odlučiti, piše današnji Večernji list.

Drugo pitanje bilo je: koga biste željeli za zamjenika predsjednika HDZ-a? Tu je rezultat već nešto neizvjesniji. Malo više od polovice ispitanih, 54,1 posto, na tom mjestu vidi ministra branitelja Tomu Medveda, kandidata kojeg je predložio Andrej Plenković. 35,5 posto za zamjenika predsjednika stranke želi vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu, kandidata iz Kovačeva tima. Neodlučnih je 10,4 posto.

Zanimljivo je vidjeti i kako stoje kandidati za zamjenike predsjednika u odnosu na to koga birači žele na čelu stranke. Od onih koji za šefa HDZ-a žele Andreja Plenkovića, 58,7 posto za zamjenika bira njegova kandidata za to mjesto, Tomu Medveda. No njih 27,8 posto za drugog čovjeka stranke želi kandidata iz suprotnog tabora – Ivana Penavu. Neodlučnih ili onih koje ne zanima je 13,5 posto.

Od onih koji za predsjednika stranke žele Miru Kovača njih gotovo dvije trećine, 64,7 posto, za zamjenika želi i njegova kandidata Ivana Penavu. 18 posto za Kovačeva zamjenika želi Plenkovićeva kandidata Tomu Medveda, a neodlučnih ili nezainteresiranih je 17,3 posto, donosi Večernji list.

 

 

Aktualno
Hrvatska
Politika