Počela obnova Matoševe ulice, mijenja se trasa Prometove osmice

Očekivani rok izvođenja radova je tri mjeseca, a izvođač je Cestar d.o.o. Split. Građani se mole za poštivanje prometne signalizacije koja će biti postavljena i prilagođena pojedinim fazama ovog projekta
480270c2558EDNthumbimg-Matoševa

Započeli su radovi na sanaciji Matoševe ulice, od križanja s ulicom sedam Kaštela do križanja s Nazorovim prilazom.

Vrijedni su milijun i 875 tisuća kuna, a previđaju sanaciju nogostupa i postavljanja novog asfalta, što uključuje i rješavanje odvodnje, odnosno sanaciju dotrajalih slivnika. Planira se i izmjena stabala postojećeg drvoreda zbog njihove starosti, jer postojeća predstavljaju i potencijalno realnu opasnost po sigurnost građana, kako pješaka tako i vozača.

Očekivani rok izvođenja radova je tri mjeseca, a izvođač je Cestar d.o.o. Split. Građani se mole za poštivanje prometne signalizacije koja će biti postavljena i prilagođena pojedinim fazama ovog projekta.

Također se zbog radova mijenja trasa autobusne linije 8. Od sutra, 28. veljače 2020. godine autobusi na ovoj liniji, nakon izlaska iz Marjanskog tunela neće skretati desno u Matoševu ulicu već će prometovati Kaštelanskom ulicom i ulicom Hrvatske mornarice te potom skretati desno u ulicu Domovinskog rata i dalje nastaviti starom trasom. Prometovanje linije 8 od Žnjana prema Zvončacu se ne mijenja.

Split