Rješavanje prometnog čepa

Počeli radovi na ponovnoj uspostavi dvosmjernog prometa u Gradskoj luki Split

Tijekom radova bit će uspostavljena privremena regulacija prometa
Porast putnika i brodova na vezu u splitskoj luci Ivo Cagalj/PIXSELL

Radovi na ponovnoj uspostavi dvosmjernog prometa u splitskoj Gradskoj luci počeli su danas, a predviđeno je da će trajati 20-ak dana kako bi se sredinom lipnja vratio promet koji je bio na snazi do lipnja 2019., kada je uspostavljen jednosmjerni koji je stvarao prometne čepove.

-Vraćamo dvosmjerni promet jer smo svjedoci da se pri izlazu iz Trajektne luke prema istočnom dijelu grada stvaraju prometni čepovi- izjavio je voditelj gradskog Odsjeka za promet i komunalno održavanje Damir Babić.

Po njegovim riječima, vraćanjem na dvosmjerni promet spriječit će se da cjelokupni promet u tom dijelu Splita teče kroz Gradsku luku jer će dio prometa ići kroz Ulicu kralja Zvonimira prema istoku grada. Također je rekao kako se dvosmjernim prometom kroz Gradsku luku olakšava i javni gradski promet u tom dijelu grada te dolasci i odlasci autobusa s međunarodnog autobusnog kolodvora koji je u njezinoj neposrednoj blizini.

Zamjenik splitskoga gradonačelnika Bojan Ivošević istaknuo je da će uspostava dvosmjernog prometa ubrzati izlazak iz trajekata koji uplovljavaju u luku. Također je rekao kako se uspostavom dvosmjernog prometa u splitskoj Gradskoj luci rješava i problem odvoženja otpada iz stare gradske jezgre. To znači kako neće biti potrebe za postavljanje preskontejnera za otpad u gradskom kotaru Spinutu, što su najavljivale gradske vlasti i što je izazvalo otpor stanovnika Spinuta.

Gradska uprava je priopćila da će tijekom radova biti uspostavljena privremena regulacija prometa u skladu sa Zakonom o sigurnosti na cestama te je pozvala sudionike u prometu da budu strpljivi dok traju radovi i na poštovanje postavljene signalizacije.

 

Ostalo
Split