Podijeljene božićnice roditeljima poginulih branitelja

Grad Kaštela jedini je grad u Hrvatskoj koji dodjeljuje ove božićnice duži niz godina
DSC_0441

U Gradskoj vijećnici održana je podjela božićnica članovima Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Grada Kaštela i Kaštelanske zagore te članovima Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Kaštela.

-Grad Kaštela ima dobru praksu suradnje sa svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, a posebno smo osjetljivi na roditelje poginulih branitelja jer oni su za Domovinu dali najvrjednije što su imali, svoju djecu. I ove godine odučili smo svakome od njih dodijeliti 500 kuna kao prigodni poklon za ove blagdane- kazao je gradonačelnik Denis Ivanović nakon čega je uslijedila podjela božićnica.

Grad Kaštela jedini je grad u Hrvatskoj koji dodjeljuje ove božićnice duži niz godina, a prema riječima Zvonimira Džolića, predsjednika Udruge roditelja poginulih branitelja i udovica, božićnice roditeljima znače mnogo više od financijskog poklona za blagdane.

-Svatko od nas uglavnom ima mirovine i ne ovisimo financijski o pomoći Grada, no jedna ovakva gesta mnogo nam znači, ona je znak pažnje. Član sam zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Hrvatske i iz iskustva znam da je Grad Kaštela jedini koji se na ovakav način sjeti ukazati nam pažnju i to ne samo božićnicama nego i za godišnjicu pogibije naših sinova- ustvrdio je Džolić koji se zahvalio gradonačelniku, a zahvalama se pridružio i predsjednik druge kaštelanske Udruge roditelja poginulih branitelja Ljubo Duka.

Povodom blagdana, čestitke roditeljima poginulih branitelja uputili su i dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić te Grgica Benutić.

Događanja
Kaštela