Položen kamen temeljac za novi dječji vrtić u Primorskom Docu

U Primorskom Docu župan Blaženko Boban zajedno s načelnikom općine Joškom Dujmovićem položio je kamen temeljac za novi dječji vrtić i jaslice

dalmacija.hr

U Primorskom Docu župan Blaženko Boban zajedno s načelnikom općine Joškom Dujmovićem položio je kamen temeljac za novi dječji vrtić i jaslice.

-Ovakvi projekti su mi posebno dragi, pri srcu, jer se događaju na krajnjem sjeverozapadu Županije, u Primorskom Docu – kazao je u izjavi novinarima župan Boban, te dodao:

– Najveći dio posla je odradio načelnik Joško Dujmović sa svojim službama, kvalitetno pripremajući projekt kako to zahtijevaju stroga EU pravila. Nedavno sam, zajedno s načelnikom Dujmovićem u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova, od ministrice Nataše Tramišak, tražio dio sredstava koji je nedostajao za dovršenje projekta. Izgradnja vrtića upravo sada, upravo ovdje je poruka nade mladima i poziv da se vrate, da se ne boje života ovdje. Ovo je kraj tvrda kamena, ali i vrijednih ljudi koji se nikad nisu bojali života. Dobar dio građana Splita su godinama opskrbljivali upravo vrijedni poljoprivrednici iz ovih područja. Nadam se da će ovakvi projekti ohrabriti mlade na povratak i zato su mi ovakvi projekti u Zagori puno draži nego oni u urbanim sredinama naše županije – zaključio je župan.

Na pitanje novinara kada bi se moglo očekivati svečano rezanje vrpce i dovršetak radova, načelnik Joško Dujmović je odgovorio:

– Predviđeni rok za završetak radova je devet mjeseci, ali kako imamo dobrog izvođača, kako smo se dobro organizirali te smo svi skupa uigrani tim, uvjeren sam da će vrtić biti u funkciji i ranije – kazao je načelnik, ističući da se u postojeći vrtić moglo smjestiti svega 25 djece, a da su u novom objektu predviđena tri dnevna boravka za vrtićki uzrast i novih 15 mjesta za djecu u jaslicama, što će omogućiti povratak na posao tim roditeljima.

 

Oglasi