Poraz Splita od Šibenke na Gripama

Split je na Gripama, u 20. kolu HT Premijer lige, poražen od Šibenke rezultatom 79:92 te tako upisao šesti prvenstveni poraz
Split-Sibenka3-1024×683hks-cbf.hr

Split je na Gripama, u 20. kolu HT Premijer lige, poražen od Šibenke rezultatom 79:92 (21:22, 21:20, 20:28, 17:22) te tako upisao šesti prvenstveni poraz.

Od prvih minuta vidjelo se da “Žuti” nisu u ritmu kojeg nisu uspjeli pronaći tijekom cijele utakmice. Jedini koji je u redovima Splita odigrao blizu svog nivoa bio je Pavle Marčinković (21 poen, 8 skokova). Šibenku je do pobjede predvodio 36-godišnji Zadranin Jakov Vladović koji je zabio 21 poena podijelio 10 asistencija i uhvatio 6 skokova. Njemu uz bok bili su Tonko Vuko (18 poena), Ivan Vraneš (16 poena) i Toni Nakić (13 poena).

-Presudilo je naše veliko srce. U utakmicu smo ušli skromno, znali smo protiv koga igramo. Svojim momcima mogu samo skinuti kapu, dali su 92 poena na gostujućoj utakmici. Prevagnula je srčanost i borbenost, srce je bilo više na našoj strani. Za moj klub ovo je velika pobjeda- kazao je trener Šibenke Edi Dželalija.

-Čestitke Šibenki, zaslužena pobjeda. Razloge našeg poraza moramo tražiti u velikom broju primljenih poena. U trenucima kada smo trebali prelomiti utakmicu početkom drugog poluvremena dosta smo griješili- rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Split
Sport