Porezna uprava krenula u pojačan nadzor, četiri djelatnosti posebno na udaru

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama, na štandovima i tržnicama, taksi služba i djelatnosti pripreme i usluživanja pića
porezna1

Porezna uprava jučer je krenula u pojačan nadzor koji će trajati do 11. ožujka. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

U razdoblju od 5. do 11. ožujka godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama, na štandovima i tržnicama, taksi služba i djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

-Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom provodi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske – poručuju iz Porezne uprave.

Aktualno
Hrvatska