POTJERA U SPLITSKOJ BOLNICI – 24-godišnji diler glumio bolove i iskoristio priliku za bijeg

Nakon što je nad njim dovršeno kriminalističko istraživanje, izvjesni 24-godišnjak, kojega se tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, policijskim se službenicima požalio na bolove te je iz pritvora prepraćen u splitsku bolnicu zbog obavljanja pregleda. Dok je čekao rezultate nalaza, mladić je u hodniku odgurnuo policijskog službenika i dao se u bijeg. Policajci su krenuli u potjeru za njim, dok se mladić opetovano oglušio na naredbe da se zaustavi. Kako bi spriječio daljnji bijeg, jedan od policijskih službenika posegnuo je za naoružanjem te ispalio hitac u zrak.

Mladić se nastavno bacio na pod, što su policajci iskoristili da bjeguncu stave lisičine i odvedu natrag u službene prostorije. Kako javljaju iz PU splitsko-dalmatinske, tijekom događanja nisu nastupile štetne posljedice, dok će danas 24-godišnjak biti priveden na saslušanje kod sudca istrage.

Podsjetimo, mladića su u Splitu Inspektori Službe za kriminalitet droga prethodno zatekli s 0.57 grama marihuane, a pretragom njegova stana pronađeno je i 1.4 kilograma amfetamina, poznatijeg kao speed.