Potpisan Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti CZ na području Cetinske krajine

Danas su gradonačelnici i načelnici bivše Općine Sinj potpisali Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Sinj, Trilj, Vrlika i općina Hrvace, Otok i Dicmo
Sinj_overviewwikipedija

Danas su gradonačelnici i načelnici bivše Općine Sinj potpisali Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Sinj, Trilj, Vrlika i općina Hrvace, Otok i Dicmo.

Temeljem Sporazuma općine i gradovi zajednički će koordinirati poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima protiv korona virusa, te su ujedno osnovali Koordinaciju stožera civilne zaštite, koja objedinjava postojeće Stožere civilne zaštite gradova i općina. Koordinaciju Stožera civilne zaštite sačinjavanju načelnici i zamjenici načelnika postojećih Stožera civilne zaštite.

Najvažnija stavka Sporazuma je da se sve mjere civilne zaštite odnose na građane na području djelovanja Koordinacije, uključivši i mogućnost slobodnog kretanja, unutar granica Koordinacije, bez izdavanja propusnica.

Cilj je mjere je građanima s ovih područja olakšati neophodna kretanja na područje „bivše Općine Sinj“, budući da je velik broj ovdašnjih stanovnika egzistencijalno vezan za susjednu općinu ili grad, imaju članove obitelji o kojima skrbe, te drugu imovinu i poljoprivredna zemljišta izvan svoga mjesta prebivališta i slično.

U tom smislu danas je nakon potpisivanja Sporazuma od Stožera civilne zaštite RH zatražena suglasnost na Sporazum i njegovu provedbu od utorka 14. travnja, a po zaprimljenom očitovanju Nacionalnog stožera i eventualnom odobrenju te datuma početka nove regulacije, javnost će o tome biti pravovremeno obaviještena.

Dicmo
Hrvace
Otok
Sinj
Trilj
Vrlika