Potpora županije OPG-ovima koji prerađuju mlijeko

Prednost u dobivanju potpora imaju OPG-ovi koji se nalaze na području s otežanim uvjetima gospodarenja, te čiji su nositelji mlađi od 40 godina

Splitsko-dalmatinska županija pozvala je obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svog područja da podnesu zahtjeve za dobivanje potpore za preradu mlijeka, na godišnjoj razini to najviše može iznositi 10 tisuća kuna.

Pravo na potporu mogu ostvariti nositelji OPG-a koji imaju registrirano i u odgovarajući registar upisano gospodarstvo koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, ima preradu mlijeka na gospodarstvu ili registriranu mini mljekaru, može se vidjeti u Javnom pozivu objavljenom na službenoj mrežnoj stranici Splitsko-dalmatinske županije. Potpora se plaća po registriranoj/odobrenoj mini sirani odnosno preradi mlijeka na OPG-u koje uzgaja stoku (krave, ovce, koze), proizvodi mlijeko i prerađuje ga na gospodarstvu proizvode od mlijeka.

Na godišnjoj razini najveći iznos potpore po korisniku iznosi 10.000 kuna.

Podulji je popis dokumentacije koju treba pribaviti za prijavu na javni poziv, što točno prijava mora sadržavati, stoji u Javnom pozivu objavljenom na službenoj mrežnoj stranici Splitsko-dalmatinske županije.

Prijave se dostavljaju preporučenom pošiljkom ili neposredno na protokol Županije u zatvorenoj omotnici do 6. listopada ove godine.

 

 

Oglasi