Predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za groblje Kruvenica

Grad Hvar je predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za groblje Kruvenica što ga je uvelo u prijelomnu fazu u realizaciji ovog projekta
groblje-600×450

Grad Hvar jučer je hvarskoj ispostavi Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za groblje Kruvenica te zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za parkiralište s pristupnim putem za groblje .

-Ovo je veliki korak u realizaciji projekta novog gradskog groblja Kruvenica koji je u pripremi već godinama. Kako prekapacitiranost postojećeg groblja predstavlja veliki infrastrukturni problem u gradu, Grad Hvar optimistično kreće u sljedeću fazu realizacije ovog projekta, s obzirom na to da su ostvareni svi preduvjeti za ishođenje građevinske dozvole- poručili su iz gradske Uprave Hvara.

Podsjetimo, lokacijska dozvola izdana je u ožujku prošle godine, sredinom 2019. Grad je otkupio preostalu površinu u privatnom vlasništvu unutar obuhvata projekta, a darovanjem dijela nekretnine od strane Vlade u kolovozu prošle godine, Grad Hvar je u potpunosti postao vlasnik površine obuhvata novog groblja. Pošto su ranije izrađeni glavni i izvedbeni projekt, izdavanje građevinske dozvole prijelomna je faza u realizaciji ovog važnog projekta.

Više o projektu možete pronaći OVDJE.

Hvar