Predsjednica Republike dodijelila odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Čestitavši odlikovanima, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je nadu kako će oni biti nadahnuće i drugima, posebno mladima kako bi se tradicija darivanja krvi jednakom dinamikom nastavila
DSC_7077

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi, a u povodu nedavnog obilježavanja Dana darivatelja krvi Republike Hrvatske.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, za izniman doprinos u humanitarnom djelovanju prije, za vrijeme i nakon Domovinskog rata, promicanje moralnih društvenih vrednota te izgradnju i razvitak odnosa Republike Hrvatske s drugim zemljama, odlikovan je prim. Josip Jelić, a Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, za osobite zasluge u humanitarnom radu i djelovanju te promicanju moralnih i društvenih vrednota, Robert Markt.

Za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od stotinu puta za muškarce, odnosno više od sedamdeset pet puta za žene, predsjednica Grabar-Kitarović odlikovala je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske 137 dobrovoljnih darivatelja krvi.

-Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva- kazala je predsjednica.

Čestitavši odlikovanima, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je nadu kako će oni biti nadahnuće i drugima, posebno mladima kako bi se tradicija darivanja krvi jednakom dinamikom nastavila.

Aktualno
Hrvatska