Predstava „Laponija“ ove nedjelje u Kaštel Sućurcu

Nakon 13 godina HNK Split gostuje u Kaštelima. Svojevrsna najava dobre suradnje je hit predstava “Laponija” koja će biti uprizorena 1. ožujka u kino dvorani sv. Juraj u Kaštel Sućurcu s početkom u 20 sati
laponija

Nakon 13 godina HNK Split gostuje u Kaštelima. Svojevrsna najava dobre suradnje je hit predstava “Laponija” koja će biti uprizorena 1. ožujka u kino dvorani sv. Juraj u Kaštel Sućurcu s početkom u 20 sati u okviru programa Dana Grada. Redateljica Nenni Delmestre odabrala je, prevela i adaptirala tekst katalonskih dramatičara Cristine Clemente i Marca Angeleta.

Radnja ove priče smještena je u Laponiju gdje za božićne praznike jedna sestra i njena obitelj posjećuje obitelj druge sestre, veseleći se božićnim radostima i susretu njihove djece s “pravim” laponskim Djedom Božićnjakom. Problemi nastaju kada nordijski ogranak obitelji ne pristaje participirati u ovom običaju, a njihova četverogodišnja kći objasni svom petogodišnjem bratiću da Djed Božićnjak ne postoji i da dobiva poklone od svojih roditelja. Od tog trenutka nastaje eksplozija Pandorine kutije iz koje izlaze različite obiteljske tajne, ali prije svega i sukobi o kulturološkim razlikama između “uređenog” nordijskog (Finskog) društva i “neodgovornog i šlampavog” mediteranskog životnog stila (Španjolska- Katalonija u adaptaciji Nenni Delmestre postaje Dalmacija).

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Događanja
Kaštela
Kultura